Nalazite se u

Sestre Milosrdnice odlaze iz Pionirske ulice 8., na Kantridi

Sestre Milosrdnice odlaze iz Pionirske ulice 8., na Kantridi

Sestre Družbe sestara Milosrdnica svetog Vinka Paulskoga, došle su na Kantridu u Pionirsku ulicu 8., na blagdan svetoga Josipa, 19. ožujka 1970. godine. Kupile su kuću „Vila Marijana", kako bi redovnički živjele zajedno, i kako bi bile što bliže radnom mjestu. Radile su u „Domu za starije osobe na Kantridi", „Dječjoj bolnici na Kantridi" i u Župi svetog Antuna Padovanskog na Kantridi.

Sve su sestre otišle u zasluženu mirovinu. Novih sestara, tih zvanja nema, i sestre su se odlučile povući. Prodale su svoju kuću i vratile se u kuću maticu.

Službeno boravak sestara završava 15. ožujka 2017. godine, nekoliko dana prije blagdana svetog Josipa.

Imena sestara koje su posljednjih godina, od 1993. godine živjele i radile u Pionirskoj ulici 8. su: s. Sofija Jukić, s. Emanuela Rakocija, s. Božidara Pleš, s. Darinka Grizila, s. Marinka Tunjić, s. Estera Vragtović, i s. Mihelina Banić.

Za sve što su tijekom desetljeća učinile, bolesnima, invalidima, starijim osobam, djeci, mladima, obiteljima, u pastoralnom služenju i pomoći Salezijancima u našoj Župi, iskrena hvala. Neka ih sveti Antun Padovanski svojim zagovorom štiti, a dobri Otac Nebeski, neka ih nagradi za svako dobro djelo koje su učinile, tijekom 47. godina služenja braći ljudima. Neka ih nagradi novim duhovnim zvanjima! Hvala.
Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi