Nalazite se u > Župni info

13. ožujka 2016. - 5. korizmena nedjelja

Kristina, Sabina, Patricija, Eufrazija

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Matilda, Borka, Paulina, Eva, Lazar

Ut.     - Zaharija, Veljko, Lujza de Marillac, Žarko, Vjekoslav

Sri.    - Smiljan, Hilarije, Hrvoje, Julijana
Čet.   - Patrik, Domagoj, Hrvatin

Pet.   - Ćiril Jeruzalemski, Eduard, Ćiro, Anzelmo

Sub.  - Josip, Josipa, Jozo, Bepo, Dan očeva

- Danas je u Župnom uredu 4. redovni susret ŽPV-a i ŽEV-a u 17 sati.

Iduća nedjelja je 6. korizmena nedjelja, Cvjetnica, Ivan Nepomuk, Dionizije…

- U našoj crkvi svakog utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje POS. U utorak, 15. ožujka 2016., na Kantridi započinje drevna pobožnost 13. utoraka svetom Antunu Padovanskom: krunica, pjevane litanije svetog Antuna, blagoslov s POS, i Euharistija s prikladnom propovijedi.

- Križni put u našoj crkvi, svetog Antuna Padovanskog, na Kantridi, tijekom korizmenog vremena je: petkom i nedjeljom u 18 sati, i Sveta misa u 18.30. sati.

Tijekom Korizme novčanu pomoć za najsiromašnije obitelji u župi i Nadbiskupiji, možete darovati petkom uz pobožnost Križnoga puta… Školska djeca i svi koji želite možete uzeti Caritasove kutijicu a na Cvjetnicu ih donijeti u crkvu kao plod svoga korizmenog odricanja za najsiromašnije…

- U subotu je blagdan svetog Josipa. U našoj crkvi Svete mise su u 7.30; 9 i 18.30 sati. - U Župi Svetog Ivana Kristitelja, Škurinje, naš nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić predovodi Svetu misu u 10.30 sati za sve korisnike Caritasove pomoći, dobročinitelje siromašnih u našoj Nadbiskupiji i volontere Caritasa.

- Župa svetog Josipa, Podmurvice, slavi blagdan nebeskog zaštitnika. Župljani se pripremaju trodnevnicom u 17.45 sati. Trodnevnicu predvodi i propovijeda don Goran Antunović. Na sam blagdan Svete mise u crkvi svetog Josipa su: u 8; 10; i 18.30 sati. Večernju Svetu misu predvodi don don Dragutin Detić, ravnatelj Salezijanaca u Rijeci.

- 12. godišnje hodočašće Riječke nadbiskupije (Vatican, Lanciano, San Giovanni Rotondo, Cascia ili Loreto). Polazak je u utorak, 29. ožujka 2016. sa Žabice u 5 sati, a povratak iz Loreta u 15 sati prema Rijeci.  Tko želi poći na hodočašće nek se javi u Autotransovu agenciju. Cijena 2.950 kn., 6. rata bez kama. Pročitajte plakat.

- Vijeće za pastoral mladih Riječke nadbiskupije poziva na preduskrsnu duhovnu obnovu mlade i studente Riječke nadbiskupije. Obnovu predvodi vlč. Ivan Valentić, povjerenik za mlade Zagrebačke nadbiskupije u župnoj crkvi Uznesenja BDM - Assunta u četvrtak 17. ožujka 2016. s početkom u 20 sati.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Zvona", „Don Bosko Danas" i novi broj Glas koncila koji donosi brojne vrijedne priloge: - Ministar kulture dobro ocijenio stanje. - Stepinčeva kanonizacija. „Stvar je dovršena". - Govori novinar koji je intervijuirao Papu. - Gavrani kao supružnici i vjernici. - Nastavak „šuvarice"? - „Svako peto dijete u Hrvatskoj je gladno". - U novom broju je veliki prilog „Prilika". - Uzmite, čitajte i drugima preporučite katolički tisak…
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi