Nalazite se u > Župni info kutak

15. prosinca 2019. - III. nedjelja Došašća

Drinske mučenice - Nedjelja Caritasa!

Svete mise na Kantridi nedjeljom: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Adela, Albina, Zorka

Ut.     - Florijan, Lazar, Jolanda

Sri.    - Bosiljko, Dražen, Gracijan, Malahija
Čet.   - Urban, Tea, Vladimir

Pet.   - Slobodan, Eugen, Julije, Makarije

Sub.  - Petar Kanizije, Mihej prorok, Severin

- Iduća nedjelja je 4. nedjelja Došašća, sveti Časlav, Honorat.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Pozivamo vas i potičemo na pobožnost Isusu Kristu prisutnom u POS?

- Danas je nedjelja Caritasa. Prikupljamo pomoć najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj, „za 1000 radosti". „Probudi dobro u svijetu". Dosegnut ćemo Caritasovom mrežom siromašne obitelji u Hrvatskoj djelujući zajedno i solidarno. Svoj dar možete ostaviti u košarici na izlazu iz crkve.

- Sveta Tri Kralja, Bogojavljenje, dan je proslave papinskog misijskog Djela svetog Djetinjstva. Papinska misijso djelo svetog Djetinjstva godišnje podupire nekoliko stotina projekata vezanih za djecu u misijskim zemljama diljem svijeta. Svi projekti podržani su i ovjereni od mjesnih biskupa iz misijskih zemalja. 2020. godine upoznat ćemo Tanzaniju gdje djeluje petero naših misionara. Djeca koja žele mogu uzeti kutijice na dnu crkve i tijekom božićnih blagdana promisliti što mogu učiniti za siromašnu djecu Tanzanije?

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Božića prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Svete mise Zornice u našoj crkvi su u 6.45 sati. Sutra započinje Salezijanska pjevana devetnica Božiću. Pozivamo vas na Euharistijsko slavlje i druženje nakon Svete mise u vjeronaučnoj dvorani.

- Božićna ispovijed za sve župljane u našoj crkvi bit će 17. prosinca u 17 sati. Školska djeca ispovjedit će se na župnoj katehezi…

- Ove godine slavimo 80. godišnjicu proglašenje naše crkve i župe, župnom crkvom i župom svetog Antuna Padovanskog na Kantridi, a iduće 2020. godine 90. godišnjicu blagoslova naše crkve na Kantridi. Potrebno je osvježiti unutrašnjost crkve novom bojom. Do danas, 166. obitelj darovale su prilog. Svima iskrena hvala....

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Da život imaju", „Biblija danas", i "Glas koncila" koji donosi brojne i zanjimljive priloge: - Tuđmanov projekt nije završen. U Republici Hrvatskoj sve do sada nisu se uspjeli probiti stvarni legalni i legitimni hrvatski nacionalni ciljevi i interesi, a mnogi ljudi još su zarobljeni ucjenama, jugokomunističkim mentalitetom, korupcijom i falsificiranom slikom hrvatske sadašnjosti. - Svjedočanstvo majke ubijenoga francuskoga dragovoljca Nicoliera. "Idem u Zagreb jer treba pomoći tomu narodu!" - Što prodavači sjećanja žele učiniti Božiću? Tradicija hrvatske božićne glazbe prekrasna je i netaknuta, nikad se nije tijesno povezala s korporativnim Božićem. Korporativni Božić ima velik problem, već više od 30 godina muku muči sa skladanjem božićnih pjesama. - Otkriće jedine hrvatske kopije Torinskoga platna. - "Zgužvani materijal" iz vodnjanske škrinje ipak nije zastava.

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi