Nalazite se u > Župni info

17. svibnja 2020. - 6. vazmena nedjelja

Bruno, Paško, Paskal 

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi: 

Pon.  - Ivan I., papa, Venancije, Feliks

Ut.    - Celestin V., papa, Rajko, Ivan, Teofil

Sri.    - Bernardin Sijenski, Akvila
Čet.   - Uzašašće Gospodinovo, Spasovo

Pet.   - Rita, Helena, Jagoda

Sub.  - Deziderije, Željko, Želimir 

- Iduća nedjelja je 7. uskrsna nedjelja, Marija Pomoćnica, Suzana. 

- Svibanj je Marijin mjesec. Svibanjske pobožnosti su svakoga dana u našoj crkvi. U 18 sati krunicom BDM, litanije i Sveta misa u 18.30 sati.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. U idući utorak je 10. od 13. utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom...

- Župljani Marije Pomoćnice slave svetkovinu „Marije Pomoćnice" 24. svibnja. Pripremaju se trodnevnicom: 21. svibnja. 

- U našoj župnoj crkvi 31. svibnja 2020. godine imat ćemo Prvu svetu Pričest tijekom svete mise u 10 sati. Prvopričesnike i njihove obitelji preporučamo u vaše molitve.

Odluka o radu nadbiskupijskih, župnih i drugih crkvenih ureda temeljena na postupnom ublažavanju restrikcija vezanih uz bolest COVID-19.

U skladu s novim zaključcima, uputama i odlukama civilnih i crkvenih vlasti o vrjednovanju ljudskog života i zaštiti zdravlja ugroženih bolešću COVID-19, ovime donosimo odluku o radu nadbiskupijskih, župnih i drugih crkvenih ureda temeljenu na postupnom ublažavanju restrikcija vezanih uz bolest COVID-19. Iako se epidemiološki razvoj situacije ne može u potpunosti predvidjeti, obdržavajući mjeru fizičkog distanciranja te ovisno o prostornim i drugim mogućnostima, rad sa strankama u nadbiskupijskim, župnim i drugim crkvenim uredima uspostavlja se prema sljedećim uvjetima:

1) Obvezna je dezinfekcija ruku pri ulazu, korištenje kirurške maske i rukavica za sve vrijeme boravka u uredu te rad na udaljenosti od 2 metra u svim smjerovima. Bez kirurške maske i rukavica, strankama neće biti dopušten ulazak i boravak u prostorijama ureda.

2) Sve korištene prostorije i oprema očistit će se i dezinficirati, a sama prostorija prozračiti najmanje jedan sat. 3) Stranke koje su pod rizikom da su mogle biti u kontaktu s osobama pozitivnima na COVID19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19 ili su u samoizolaciji ili karanteni ili su oboljeli od COVID-19, dolazak nije dopušten.

4) Na dan predviđenog dolaska u ured, neka stranke kod kuće izmjere tjelesnu temperaturu. Ako je tjelesna temperatura viša od 37,2°C, neka ne dolaze. Isto tako, ako na dan predviđenog dolaska imaju simptome bolesti (npr. kašalj, otežano disanje, učestalo disanje, grlobolja, glavobolja, učestalo kihanje, probavne smetnje, gubitak okusa ili mirisa itd.), neka ne dolaze.

5) Strankama koje pripadaju osjetljivim skupinama (stariji i bolesni) ili imaju kronične bolesti (npr. bolesti srčano-žilnog ili dišnog sustava, šećerne bolesti, maligne bolesti) dolazak nije dopušten.

6) Svi djelatnici spomenutih ureda neka prije dolaska na radno mjesto izmjere tjelesnu temperaturu, a u slučaju povišene tjelesne temperature ili drugih simptoma ili sumnje na zarazu COVID-19, a bez simptoma, neka ne dolaze.

7) Djelatnici neka vode brigu o ostvarenim kontaktima kako bi u slučaju oboljenja mogli pomoći epidemiolozima, te neka u prostorijama vjerno obdržavaju mjeru socijalnog distanciranja i sve druge mjere epidemiološke zaštite. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i primjenjivat će se do nove odluke.

 mons. dr. Ivan Devčić, nadbiskup riječki

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Zvona", "Glas koncila" je dvobroj. - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak... Danas svakako uzmite novi broj župnog listića „Padovanac"…

Župni nfo kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi