Nalazite se u > Župni info

1. ožujka 2020. - 1. korizmena nedjelja

Jadranko, Zoran, David, Albin

Svete mise nedjeljom na Kantridi: u 8; 10 i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

 Pon.  - Janja Praška, Lucije, Simplicije

Ut.     - Kunigunda, Marin, Anzelmo

Sri.    - Kazimir kralj, Eugen, Natko
Čet.   - Euzebije, Teofil Lucije, Hadrijan, Vedrn

Pet.   - Viktor, Marcijan, Zvjezdana

Sub.  - Perpetua, Felicita, Eugen, Ruža

- Iduća nedjelja je 2. korizmena, Ivan od Boga, Boško …

- Križni put u našoj crkvi je petkom i nedjeljom u 18. i Sveta misa u 18.30. sati.

 - U našoj crkvi svakog utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje.

- U utorak, 25. veljače 2020. u 17.30 sati, nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić susreo se s prvopričesnicima, krizmanicima i njihovim roditeljima. Nakon Svete mise u 18.30 sati, nadbiskup se susreo s članovim mješovitog župnog zbora, zbora mladih, udrugama: „Vojska Bezgrešne", Salezijanci suradnici, Zajednica obitelji, ŽPV-e i ŽEV-e. Nadbiskup je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost na dolasku i prijemu: svećenicima, suradnicima, djeci i roditeljima kandidata za Prvu svetu pričest i svetu Krizmu, svim članovima Katoličkih udruga. Zahvalio je svim dobrotvorima, suradnicima i radnicima na lijepo obojanoj, održavanoj i uređenoj crkvi, koru za pjevače, župnom uredu i sakristiji…      

- Danas, 1. ožujka 2019., Korizmeno je hodočašće vjernika naše župe i župa Opatijskog i Kastavskog dekanata u katedralu svetog Vida. U 16.30 sati je pokorničko bogoslužje, Križni put i Sveta misa koju predvodi naš nadbiskup mnos. dr. Ivan Devčić. Otac nadbiskup poziva sve vjernike nek dođu na godišnje korizmeno hodočašće.

- Prijave za 11. Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu pod geslom „Što god vam rekne, učinite!" (Iv 2,5) Prijave su do nedjelje, 15. ožujka 2020. Prijave su isključivo Župnim uredima ili vjeroučiteljima. Na Susret se mogu prijaviti mladi 8. razreda osnovne škole do 30 godina. U Rijeci, u Centru za mlade „Miroslav Bulešić", Slavka Krautzeka 74., održavat će se jednom mjesečno pripremni susret. Termini pripremnih susreta su: 17. ožujka, 21. travnja, i 5. svibnja. Lokacija će biti naknadno javljena. Program SHKM u Zagrebu održava se 9. Svibnja. U prijepodnevnim satima svi mladi sudjeluju na katehezama u 15-ak župa Zagrebačke nadbiskupije, a poslijepodne bit će organiziran program u središtu Zagreba. Navečer je program u župama prihvata. U nedjelju, 10. svibnja, središnje misno slavlje održat će se na Trgu bana Josipa Jelačića.

- Na posljednjoj klupi, koji do sada niste, uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa, prema svojim mogućnostima, pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Don Bosko Danas" i „Glas Koncila" koji donosi naslove: Zašto je gospodin Milanović umjesto riječi „domoljublje" koristio riječ „patriotizam"? - I Crkva odgaja za prometnu kulturu. - Katolički biskupi premostili Sredozemlje. - Slovenac gradio hrvatsku Crkvu i hrvatsku kulturu. O 100. obljetnici smrti sluge Božjega Antuna Mahnića, Slovenca koji je postao krčkim biskupom i ocem Hrvatskog katoličkog pokreta - Njemački Sinodski put ili stranputica? - Uzmite, čitajte i drugima preporučiti katolički tisak …

Župni nfo kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi