Nalazite se u > Župni info kutak

21. listopada 2018. - Misijska nedjelja - 29. nedjelja kroz godinu

Misijska nedjelja – Laura, Uršula, Zvjezdan

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Ivan Pavao II., Filip, Dražen

Ut.     - Ivan Kapistran, Borislav, Severin

Sri.    - Antun Marija Claret
Čet.   - Katarina Kotromanić, Tabita, Darija

Pet.   - Demetrije, Dmitar, Lucijan, Zvonimir

Sub.  - sveti Bartolomej, Gordana

- Danas je proslava Svjetskog dan misija. Geslo ove misijske godine glasi: „S mladima donijeti Evanđelje svima". Cijela Crkva pozvana je zajedno s mladima produbljivati misijsku svijest, misijski razmišljati i živjeti. Pozvani smo upoznavati i jačati svoju vjeru, iz koje će izrasti i naše misijsko djelovanje kao stil života, na što nas poziva papa Franjo. Mladi su Crkvi važni i Crkva s njima ozbiljno računa. Mladi su dio Crkve, njezin bitan dio. Pokretačka su snaga koja Crkvi daje duh mladosti, životnosti, dinamizma, otvorenosti, iskrenosti, kreativnosti. Stariji članovi Crkvi daju sve ono što zrelija dob nudi, a što, u susretu s mladosti, Crkvu čini stabilnijom i jačom, pripravnom za sve izazove s kojim se u današnjem svijetu susreće. Današnja milostinja i vaši darovi u košarici na izlazu iz crkve namijenjeni su za misije. Hvala!...

S posljednje klupe uzmite prigodni misijski letak…

- Sutra, 22. listopada 2018., naše riječko Bogoslovno sjemenište, Ivana Pavla II. slavi dan svog zaštitnika svetog Ivana Pavla II. U sjemenišnoj kapelici molitva Krunice je u 17.45 sati i Sveta misa u 18.30 sati. Svetu misu predvodit će naš nadbiskup, mons. dr. Ivan Devčić.

- U našoj Župnoj crkvi svakog utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje POS. Potičemo vas i pozivamo na pobožnosti.

- Listopadske pobožnosti svaki dan započinju u 18 sati molitvom Gospine krunice i pjevanim litanijama, Sveta misa u 18.30 sati.

- Tijekom ovoga tjedna vjeroučiteljice iz OŠ Kantrida dovest će djecu na svetu Ispovijed po razredima tijekom sata vjeronauka: Srijedu, Četvrtak i Petak.

- Iduće subote, 27. listopada 2018., na Jarunu, bit će susret članova Salezijanske obitelji: Okupljanje 10 sati, radni dio do 13 sati, Sveta misa u 13 sati, ručak u 14 sati i druženje.

- Iduća nedjelja je 30. nedjelja kroz godinu, Sveti Šimun i Juda Tadej, Siniša, Tadija. Nakon Svete mise u 10 sati imat ćemo „Kestenijadu" u dvorani župe…

- Urednik katoličkog lista „MI", Mate Krajina i glavni urednik: dr. fra Tomislav Pervan, imaju novi časopis „Da život imaju". Cijena 5 kn, pretplata 50 kn.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Don Bosko Danas", Zvona, i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne priloge: - Vukovarski krik ne će biti utišan. - Stepinac je zlato za sva vremena i vječnost. - Kantov poučak u Kostreni. - Zašto nedostaje stručnjaka za mentalno zdravlje? - Što su lauretanske litanije? - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak…

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi