Nalazite se u > Salezijanci

21. travnja 2019. - Uskrsna četitka misionara, don Danka Litrića

21. travnja 2019. - Uskrsna četitka misionara, don Danka Litrića

SRETAN USKRS -ALELUJA

 

Dragi prijatelji misionara,

Evo nas u Svetom Velikom Tjednu. To je tako bogat tjedan za nas kršćane cijeloga svijeta – tako i kod nas u Ruandi. Posadašnjavamo i proživljamo ono što se dogodilo prije dvije tisuće godina, tako veliko i lijepo za nas vjernike.

Na Cvjetnicu – trionfalni ulazak našeg Gospodina u Jeruzalem. Mi s Isusom ulazimo u Veliki Sveti Tjedan. Primamo Ga u naša srca, u naše obitelji, sela i gradove – nek bude naš Kralj!

Veliki Petak - gledamo na Križ na kojem je Isus – Sin Božji koji je postao Čovjek. Na završetku svoje spasonosne misije, u kojoj nam je otkrio Boga – svoga i našeg dobrog Oca – On se žrtvuje i daruje za nas svoju braću i sestre! Oči uprte na drvo križa osjećamo kako nas Bog ljubi i poziva da se i mi ljubimo kao što nas je ljubio i ljubi naš Spasitelj.

Veliki Četvrtak, dan prije Svete Muke – Posljednja večera sa svojim učenicima - daje nam samoga sebe u Euharistiji, da u Kruhu i Vinu ostane s nama, da Ga možemo naći u svojim mukama.

Velika Subota, noć Pobjede – USKRS - Isus ustaje iz groba, otkriva nam smisao našeg života. Smrt nije kraj već početak vječnoga života - svih koji vjeruju u Boga, vjeruju u Isusa Sina Njegova.

Kao svećenik i misionar – u ovo korizmeno vrijeme pripreme na Uskrs – mogao sam toliko radosti donijeti bolesnicima koji traže Isusa. Zatim, u sakramentu Pomirenja tolikim ljudima koji su, prevareni od Sotone upali u bijedu i zlo grijeha, vratiti Mir koji samo Bog može dati onima koji Ga traže.

Uskrsna noć, i na sam Uskrs – toliki katekumeni postaju djeca Božja po sakramentu krštenja. Toliki se vraćaju Crkvi i Bogu, nakon lutanja po stranputicama i pustinjama života. Da, da – zaista – Uskrs je za mnoge prijelaz iz smrti na Život.

Marija, Majka Isusova, prima sve u Njezin dom – u našu i vašu crkvu Marije Pomoćnice – a mi  svi upućujemo Njoj molitve za naše prijatelje!  Na Uskrsni ponedjeljak posebno ćemo moliti sa svim siromasima, starcima i bolesnima za sve naše dobrotvore – koji ste nam omogućili slaviti i s njima Uskrs.

Pjevajmo hvalu Bogu - ALELUJA – Bog budi hvaljen.

U toj himni radosti želim vam zaista SRETAN USKRS!

Zahvalni don Danko

Župni nfo kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi