Nalazite se u > Župni info

29. studenoga 2015. - 1. nedjelja Došašća

sveti Andrija apostol, Andro, Andrej, Hrvoje.

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

 Pon.  - sveti Andrija apostol, Andro, Andrej, Hrvoje

Ut.     - Kazimir, Božena

Sri.    - Bibijana, Blanka, Natalija
Čet.   - Franjo Ksaverski, Klaudije, Lucije

Pet.   - Ivan Damašćanski, Barbara, Barica

Sub.  - Saba, Krispina

- Danas, 29. studenoga susret je članova ŽPV-a i ŽEV-a, u 17 sati.

- Današnjom nedjeljom ponovno smo zakoračili u razdoblje priprave za slavlje Gospo­dinova dolaska među nas. Nemiri vremena u kojemu živimo čine nas posebno pozornima na Riječ koju nam Bog upućuje. Isusova riječ donosi utjehu za kojom nemirni svijeta čezne, ali nas i poziva na zauzetost oko ispunjavanja Božje volje u svojim životima. Odvažimo se krenuti putem njegova poziva.

Zornice započinjemo sutra u 6.45 sati. Sestra Kruna predvodi pjevanje s pjevačima i ostalim vjernicima, a don Šime Euharistiju. Nakon Zornice Salezijanci suradnici u vjeronaučnoj dvorani dočekuju vas s toplim čajem, kolačima i kavom.

- Iduća nedjelja 6. prosinca je 2. nedjelja Došašća, sveti Nikola biskup, Niko, Nikolina. U 18.30 sati je Sveta misa, nakon Svete mise Prvopričesnici imaju recitacije, a lijepu riječ i darove djeci u našoj crkvi podijelit će sveti Nikola...

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Pozivamo vas i potičemo na pobožnost Isusu Kristu prisutnom u POS?

- Četvrtog prosinca je Prvi petak u mjesecu, posjetit ćemo prije podne starije osobe u „Domu Kantrida", a poslije podne u župi. Klanjanje POS je u 18 sati, Sveta misa u 18.30 sati.

- Naša susjedna župa svetog Nikole biskupa, na Donjem Krnjevu slavi župni blagdan. Trodnevna duhovna priprava započinje u četvrtak, 3. prosinca u 17.30 sati molitvom krunice i Euharistijom u 18 sati. Svete mise u crkvi svetog Nikole biskupa, na donjem Krnjevu su u 9 i svačana Sveta misa 18 sati, predvodi Matija Matičić, biskupski vikar za pastoral i rektor katedrale svetoga Vida.

- Sveta Tri Kralja, Bogojavljenje, dan je proslave papinskog misijskog Djela svetog Djetinjstva. Na taj dan svi prijatelji misija, a posebno djeca, imaju priliku molitvama i darovima pomoći dječje misijsko djelo - djeca pomažu djeci.

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Božića ili Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Od tiska imate novi broj časopisa „Don Bosko Danas", „Zvona", Glasnik Srca Isusova i Marijina" i "Glas koncila" koji donosi brojne i zanjimljive priloge: - O Stepincu: na dobro Hrvata i Srba. - Prilika za oslobođenje. - Hrvatsku zapljuskuju nove ovisnosti. - Kako prijatelja vratiti k vjeri. - Papa kritički o političarima. - Prekinuti „spiralu šutnje" o siromašnima. - Uzmite, čitajte i drugima preporučite katolički tisak. - Danas svakako uzmite novi broj Župnog listića „Padovanac"…

- Nadbiskupijski susret čitača je u subotu 5. prosinca u 10 sati u dvorani Ordinarijata. Čitači koji žele sudjelovati nek se prijave do petka 4. prosinca radi lakše organizacije. Uputiti stare i nove čitače.
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi