Nalazite se u > Župni info

8. siječnja 2017. - Krštenje Isusovo

Teofil, Severin, Bogoljub, Apolinar

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10 i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Julijan, Živko, Miodrag

Ut.     - Miltijad, Petronije, Agaton, Dobroslav, Aldo

Sri.    - Sveti Higin, papa, sveti Toma iz Corea
Čet.   - sveti Bernard Korleonski, Tatjana, Tanja

Pet.   - Hilarije, Radovan, Veselko

Sub.  - Feliks Nolanski, Srećko, Rajko

- Nakon utjelovljenja i rođenja Isus nastavlja svoj ljudski put. Dolazi na rijeku Jordan i traži krštenje od Ivana Krstitelja. Svrstava se u red grešnika i pokornika. Ponovno pokazuje kako je jedan od nas. Prisjetimo se danas svojega Krštenja i zahvalimo ne­beskom Ocu za milost što smo postali njegova djeca. Obno­vimo svoja obećanja i odvažno krenimo za Isusom Kristom, koji se nije ustručavao hodati zemljom kako bi nama priskrbio nebo.

- Iduća nedjelja je 2. nedjelja kroz godinu, Pavao pustinjak, Anastazija (Stošija). Počinje novo liturgijsko razdoblje „Vrijeme kroz godinu".

- U subotu 14. siječnja 2017., nakon Božićnih blagdana, nastavljamo župnu katehezu, u Župi, za sve uzraste vjeronaučne djece i mladih.

- U našoj crkvi svakog utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje.

- Hvala svima koji ste nas tijekom blagoslova obitelji i stanova lijepo primili u svojim obiteljima i dali svoj prilog za crkvu. Sutra u ponedjeljak, 9. siječnja 2017. godine blagoslov je u ulici: Labinskoj. U Utorak 10. siječnja 2017. u ulicama: Ante Pilepića, Creska, Izviđačka. U srijedu, 11. siječnja 2017. posjetit ćemo sve obitelji koje su se javili i željeli posjet svećenika naknadno zato što sinu bile prisutne.

- Danas nakon Svetih mise, svi koji možete darujte svoj prilog za Papina misijska djela svetog Djetinjstva, za siromašnu djecu u misijskim zemljama koji se prikuplja, svake godine u svim kršćanskim zemljama. Hvala na svakom vašem daru.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Biblija Danas", „Ladonja" i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne naslove: - Zašto je 2017. godina izazova i prilike. Sišli u podrume u potrazi za siromašnima. - Tito je naredbom 21. kolovoza 1948. godine naredio zatvaranje poslijeratnog jasenovačkoga logora. - Kriza kršćanskoga temelja kontinenta. - U naše doba najveći globalni progon kršćana. - Uzmite, čitajte, i drugima preporučite Katolički tisak… Danas uzmite novi broj Župnog listića „Padovanac"…

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi