Nalazite se u > Župni događaji

DEVETNICA GOSPI OD ZDRAVLJA

U nedjelju 12. studenog započeli smo Devetnicu Gospi od Zdravlja, koja traje od 12. do 20. studenog 2023. Svakoga dana Devetnica započinje u 18,00 sati molitvom krunice i Litanijama u čast Gospi od Zdravlja. U 18,30 je Euharistija s prigodnom propovijedi, koju animira mješoviti župni zbor na čelu s č. s. Krunom Samardžić Potičemo sve vjernike, roditelje, djecu i mlade, neka otvore svoje srce rastu u vjeri i pobožnosti Gospi od Zdravlja.  Ovogodišnji blagdan Prikazanja BDM – Gospe od Zdravlja, 21. studenog 2023. u 18, 30 sati na Kantridi predvoditi će vlč. Jaroslaw Wilczynski, župnik u Dramlju i Jadranovu i višegodišnji bolnički kapelan u Dječjoj bolnici Kantrida.

Molitva za zdravlje: Gospodine, sveti Oče, svemogući vječni Bože, o svetkovini Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, hvalimo te, blagoslivljamo te i slavimo te. Dok putujemo zemljom, tvoje spasenje obuzima čitava čovjeka, naše tijelo i našu dušu. Po zdravlju posve se mijenja naše stanje: tlačenje se okreće u slobodu, neznanje u spoznaju istine, bolest u zdravlje, žalost u radost, smrt u život, robovanje grijehu u dioništvo tvoje božanske naravi. Po zagovoru Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, molimo te, udijeli nam zdravlje duše i tijela, da ti u zdravom tijelu uzmognemo zdravom dušom iskazati slavu.

 DEVETNICA GOSPI OD ZDRAVLJA
Župni info kutak
 • Župne obavijesti
  Župne obavijesti

  Svete mise kroz tjedan:
  u 18:30h
  Svete mise nedjeljom:
  u 08:00, 10:00 i 18:30h

  Kontakt:
  Mob: 098 671 365 ...

 • Oglasna ploča
  Oglasna ploča

  Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

 • Sveti Antun Padovanski
  Sveti Antun Padovanski

  Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi