Nalazite se u > Župni događaji

Krist je uskrsnuo!

Bb svima, život i radost u srcima, aleluja!
 
SVETOJ ŽRTVI USKRSNICI,
DAJTE SLAVU KRŠTENICI!

Janje ovce oslobodi, Krist nas grešne preporodi.
Sa životom smrt se sasta i čudesna borba nasta:
Vođa živih pade tada i živ živcat opet vlada.
Marijo, o reci što je? Što ti oko vidjelo je?
"Grob ja vidjeh Krista Boga, svijetlu slavu uskrsloga,
Anđele i platno bijelo u kom´ bješe sveto tijelo.
Ufanje mi uskrslo je, Krist, moj Gospod i sve moje;
Pred vama će tamo gdje je cvjetna strana Galileje."
Znamo da si doistine uskrsnuo, Božji Sine;
Pobjedniče, Kralju divan, budi nama milostivan!
 
 
 

Evanđelje nedjelje nam pripovijeda da su žene bile svjedoci uskrsnuća. One u zoru idu na grob pomazati Isusovo tijelo, i nalaze prvi znak: prazan grob. Potom slijedi susret s Božjim glasnikom koji naviješta: Isus Nazarećanin, raspeti, nije ovdje,uskrsnuo je! Žene potaknute ljubavlju prihvaćaju taj navještaj: vjeruju i odmah prenose navještaj, ne zadržavaju ga za sebe. Spoznaja da je Isus živ i nada koja ispunja njihovo srce ne podnosi sputavanje. To bi se imalo dogoditi i u našimživotima. Osjetimo radost kršćanstva! Vjerujemo u Uskrsloga koji je pobijedio zloi smrt. Imajmo hrabrost i odvažnost„izići iz sebe" da u svim mjestima svojega života širimo tu radost i svjetlo. Isusovo je uskrsnuće naša velika sigurnost,najdragocjenije blago. To blago, tu sigurnost dijelimo s drugima, jer ona nije samo za nas, dana nam je da ju drugima nosimo, da ju s drugima dijelimo, da ju uvijek iznova u svojem životu svjedočimo! Pastiri su prvi svjedoci Isusova rođenja, jednostavne i ponizne osobe, a prvi su svjedoci uskrsnuća žene. A to jevrlo lijepo, a u tomu i je pomalo poslanje žena:majka i žena: svjedočiti djeci, nećacima da Isus živi, da je uskrsnuo. Majke i žene, naprijed dakle s tim svjedočenjem. Bogu je važno srce te koliko se ufamo u Njega, jesmo li prema Njemu poput djece koja se povjeravaju roditeljima. Ali to nas potiče i na promišljanje o tome kako su žene, u Crkvi i na putu vjere, imale i imaju ulogu u otvaranju vrata Gospodinu, u nasljedovanju Gospodina i naviještanju njegova Lica, jer je vjeri uvijek potrebna jednostavna i duboka ljubav. Apostoli i učenici teže vjeruju, ali žene ne. Petar trči do groba i zaustavlja se pred praznim grobom,sveti Toma mora dirnuti rane Gospodinove. I na našem putu vjere važno je znati iosjetiti da nas Bog ljubi i ne bojati se ljubiti Boga: vjera se ispovijeda ustima i srcem, riječju i ljubavlju. I mi imamo brojne znakove po kojima možemo prepoznati Uskrsloga: Sveto pismo ,Euharistija, drugi sakramenti, milosrđe, geste ljubavi koje očituju djelovanje Uskrsloga. Prepustimo se da nas Kristovo uskrsnuće prosvijetli, prepustimo se danas preobrazi njegova snaga, da preko nas znakovi smrti u svijetu prepuste mjesto znakovima života.
Kao Isusovi svjedoci, svjedočimo da je Isus živ, a to će nam dati nadu, a donijetiće nadu i ovom svijetu, sve više ostarjelom zbog ratova, zla i grijeha.Od srca molim za sve vas da se u ovo milosno vrijeme otvorimo Uskrslome Isusu, čija velika Božja ljubav mijenja naš strah i tjeskobu u mir i radost djece Božje. Neka navještaj radosne vijesti evanđelja ispuni naša srca uskrsnućem i novim životom iznutra, kako bismo od Uskrsloga Gospodina primili nove snage, zdravlja, ljubavi i mira za svakodnevno svjedočanstvo kršćanskog života. U želji da ćemo svi zajedno kao jedna antunovska obitelj dočekati zoru uskrsnuća, neka vam je unaprijed svima sretan i blagoslovljen Uskrs 2024.!
 
Od srca i s ljubavlju župnik Vjekoslav, č. s. Kruna i župni vijećnici!
 
 
Krist je uskrsnuo!
Krist je uskrsnuo!
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi