Nalazite se u > Župni događaji

Najava za župni blagdan i sv. Krizmu


 

Dragi moji župljani, draga braćo i sestre hodočasnici i svi štovatelji sv. Antuna!

 

              Blagdan sv. Antuna Padovanskog, nebeskog zaštitnika župe na Kantridi, ove ćemo godine slaviti baš u nedjelju, 13. lipnja 2021. Izvanredna je i priprava na blagdan, budući da je u nju uključena i priprava ovogodišnjih krizmanika na sakramenat sv. Krizme koju će primiti u svečanom euharistijskom slavlju u subotu 12. lipnja u 18,00 sati po rukama riječkog nadbiskupa koadjutora mons. Mate Uzinića. Pripravu na blagdan predvode u četvrtak 10. lipnja u 18,30 sati fra Tomislav Šanko, a u petak 11. lipnja u 18,30 sati fra Ivan Dominik Iličić, OP.

              Na svečev blagdan, 13. lipnja, misna slavlja su u 07,30; 09,00 i 10,30 sati, s rasporedom predvoditelja koji je naznačen na plakatu. Središnja misna slavlja prijepodne predvode u 09,00 sati vlč. Kristijan Zeba, dekan, te u 10,30 sati vlč. Josip Pende, povjerenik za mladež. Svečanu koncelebriranu misu s hodočasničkom procesijom i čašćenjem kipa sv. Antuna u 18,30 sati predvodi i propovijeda riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić.

              Stoga nam je čast i zadovoljstvo pozvati sve vjernike i ljude dobre volje na ovogodišnju pripravu i sam svečev blagdan koji će u misnim slavljima obogatiti naši oci nadbiskupi, kao i uvijek rado viđeni svećenici propovijednici.

Pred ulazom u župnu crkvu, te u sakristiji, moći ćete kupiti i Monografiju župne kronike i crkve na Kantridi, koja je 18. svibnja o. g. svečano predstavljena u našoj župnoj crkvi. Radi se o bogato opremljenoj Monografiji na gotovo 700 stranica i s tvrdim koricama; dugogodišnji župnik don Ivan Kordić najzaslužniji je za njezino objavljivanje, a na njoj su radili mnogi naši cijenjeni i vrijedni župljani i drugi koji su na razne načine povezani sa župom.

Monografija se može kupiti po cijeni od 250 KN.

Radujemo se vašem dolasku i od srca svi dobrodošli!

                                                                                                    vlč. Vjekoslav Kovač,

                                                                                                      i župni vijećnici i suradnici

 

 

Najava za  župni blagdan i sv. Krizmu
Najava za  župni blagdan i sv. Krizmu
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi