Nalazite se u > Župni događaji

Obiteljski susreti u došašću

 

U kontekstu Godine obitelji „Obitelj Amoris Laetitia – Obitelj radost ljubavi", koja će završiti 26. lipnja 2022. proslavom X. svjetskog susreta obitelji u Rimu, želja je pape Franje da tijekom ove godine kršćanski navještaj o ljepoti i vrednoti obiteljske ljubavi stigne do kršćanskih obitelji širom svijeta. U tom smislu on govori i o potrebi ‘pastoralnog zaokreta’ koji je, prema njemu, nužan da bismo se, umjesto pretjerane usredotočenosti na bračne i obiteljske neuspjehe, usmjerili na ponovno otkrivanje i predstavljanje ljepote bračne ljubavi i obiteljskog života prožetog vjerom, hranjenog molitvom i življenog u zajedništvu Crkve. Da bismo u tome uspjeli, potrebno je uključiti bračne parove i obitelji u župne i biskupijske strukture obiteljskog pastorala, s ciljem da više budu subjekt nego objekt pastoralnog djelovanja.

Slijedeći poticaj pape Franje i naših riječkih nadbiskupa, rodilo se nadahnuće da i na razini naše župe sv. Antuna Padovanskog na Kantridi s milosnim vremenom Došašća započnemo s Obiteljskim susretima, po shemi koju bismo slijedili tijekom ove liturgijske godine kao aktivnu pripremu za proslavu X. svjetskog susreta obitelji u Rimu. Neka nam Duh Sveti podržava želju, gorljivost i raspoloženje za darovati Bogu vrijeme kako bi Obiteljski susreti bili, posebice mlađim obiteljima, mjesto za međusobno približavanje i još bolje upoznavanje, mjesto za otvoriti svoje živote Bogu koji u svakome ponaosob, a posebno u obiteljima, može i želi hraniti dar vjere i krštenja, jer samo zrela vjera čini da obitelji od pasivnog objekta postaju aktivni subjekti, i imaju snage evangelizirati, svjedočiti, služiti i djelovati u pastoralu i životu župe.

Što drugo poželjeti, nego da bi Obiteljski susreti koje započinjemo I. nedjeljom došašća u 16,00 sati, poslužili kao skromno sredstvo koje će omogućiti vrijeme i mjesto obiteljima da mogu primiti milosne darove i novo vino kao supružnici za život braku, kao roditelji za odgoj i prenošenje vjere djeci, ali i kušati ljepotu još većeg uzajamnog zajedništva s drugim obiteljima župe, kao i svjedočanstva obiteljske i kršćanske ljubavi koju nam Gospodin svima u Crkvi želi darovati. Po zagovoru sv. Antuna, patrona župe na Kantridi, neka nam aktualizacija Papine pobudnice i priprema za X. svjetski susret obitelji u Rimu, donese mnoge vrijedne plodove u živote obitelji, kao i u život župnog i biskupijskog pastorala.

                                                                                         župnik Vjekoslav i obiteljski suradnici

 

Obiteljski susreti u došašću
Obiteljski susreti u došašću
Obiteljski susreti u došašću
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi