Nalazite se u > Misije

Salezijanske misijske nakane - 2014.

Salezijanske misijske nakane - 2014.

Siječanj: Za Salezijanski Misijski Dan 2014. u svim Provincijama. 

Da bi Salezijanski misijski dan 2014. pomogao Salezijancima cijeloga svijeta biti više osjetljivi za poslanje braći i sestrama iseljenicima gdje god se nalazili: na području naših kuća, i među samim našim naslovnicima po salezijanskim kućama.

Veljača: Za salezijanske škole u Africi

Kako bi mladi, odgojeni po Preventivnom Don Boscovu sustavu, znali rasti u zdravom i kritičkom duhu, hraneći se ljudskim i religioznim vrijednostima njihovih predaka.  

Ožujak: Misionarski poziv u Družbi u Južnoj Aziji (misionarski aspirantati)

Kako bi mnogi mladi katolički vjernici bili nadahnuti od Gospodina, da se otvori njihovo srce  prema potrebama što nadilaze njihove lokalne potrebe i da doprinesu širenju Evanđelja na druge kontinente (uključujući također starokršćanske zemlje) autentičnim svjedočenjem života. Da bi dva nova misionarska kandidata u Indiji mogli privući i odgojiti mnoga zvanja iz svih Provincija Regije.

Travanj: Za mlade iz Latinske Amerike – godinu poslije Svjetskog Dana Mladih u Rio de Janeiru 2013

Da mladi ne budu samo objekti državnih politika, nego da se preobraze u dragovoljce mira, solidarnog napretka i u apostole nove evangelizacije.

Svibanj: Za evangelizaciju Kine u kontekstu regije Istočne Azije – Oceanije

Kako bi Marija, model i Majka svih učenika, pratila Crkvu u Kini u rastu kršćanskih zajednica.

Lipanj: Za Projekt Europa u državama Sjeverne Europe

Za salezijanske zajednice u Europi, koje žive na vrlo jak način sindrom starenja, da bi, zahvaljujući  prisutnosti mladih misionara i subraće iz drugih zemalja, uspjeli vjerovati u snagu obnove Duha Svetoga, i da bi mogli odgovoriti na očekivanja mladih potrebnih podrške u njihovoj potrazi za smislom života. Da bi Provincije Poljske bile uvijek što više otvorene te daruju konkretan prilog Projektu Europa izvan njihove zemlje.

Srpanj: Za rast i učvršćivanje misionarskog  volontiranja u svim salezijanskim provincijama

Da bi mladi iz salezijanskih sredina mogli iskušati okus misionarske akcije zahvaljujući misionarskim skupinama ili iskusiti neko volontersko misijsko iskustvo (domaće ili međunarodno).

Kolovoz: Za evangelizaciju u Provinciji AUSTRALIJA – PACIFIK

Kako bi Salezijanci Australije, Novog Zelanda, Fidžija i Samoe svakoga dana živjeli osobno iskustvo Boga, te da bi naviještali i dijelili dar vjere  svjedočenjem i navještajem bilo u sekulariziranim sredinama  Australije, bilo među mladima Pacifičkih otoka, s radošću i entuzijazmom.

Rujan: Za 145. salezijansku misionarsku ekspediciju – Valdocco

Da bi 145. salezijanska ekspedicija pomogla Salezijancima  po cijelom svijetu  oživjeti misionarski plamen, koji je bio upaljen u Valdoccu dalekog  11. studenog 1875.

Listopad: Za pastoralni rad s iseljenicima podrijetlom iz Latinske Amerike na području  Sjedinjenih američkih država

Kako bi mogli otkriti Božju ljubav preko različitih usluga što ih dobivaju od salezijanaca i laika, preko pomoći što je dobivaju oni koji su bez dokumenata, bez odgoja, kateheze, solidarnosti, koji su gladni i bez krova….

Studeni: Salezijanci s područja Južne Azije

Da bi Salezijanci s Područja Južne Azije bili poduzetni u evangelizaciji u svim odgojnim i socijalnim kućama, u aktivnostima  političkog rasta naših naslovnika.

Prosinac: Za Salezijance Suradnike u Africi

Da bi bili pravi misionari laici u njihovoj sredini.

Župni nfo kutak
 • Župne obavijesti
  Župne obavijesti

  Sv. mise kroz tjedan:
  od sada svakim danom iskjučivo u 18:30h.
  Svete mise nedjeljom : u 08:00; 10:00 i 18:30h
  ...

 • Oglasna ploča
  Oglasna ploča

  Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

 • Obnovljena župna crkva na Kantridi
  Obnovljena župna crkva na Kantridi

  Svima koji su sudjelovali u bojanju naše crkve, postavljanju i raspremanju skele, dobrotvorima, čistačicama, moliteljima, iskrena hvala. ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi