Nalazite se u > Župni događaji

Svečano uvođenje vlč. Vjekoslava Kovača u župničku službu na Kantridi

U župi sv. Antuna Padovanskog na Kantridi ove je nedjelje 23. kolovoza, tijekom euharistijskog slavlja u 10,00 sati, kojemu je nazočio lijepi broj vjernika, uveden u službu novi župnik vlč. Vjekoslav Kovač. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je mons. Emil Svažić, generalni vikar riječke nadbiskupije, koji je na početku misnog slavlja istaknuo personalne premještaje unutar salezijanskog reda i odluku da nakon 40 godina pastoralnog djelovanja salezijanci odlaze iz župe na Kantridi. Predvoditelj misnog slavlja iskreno je zahvalio svim dosadašnjim župnicima i braći salezijancima na višegodišnjem predanom radu i zalaganju u pastoralu ove župe i ujedno predstavio vlč. Vjekoslava Kovača, dijecezanskog svećenika, pročitavši župljanima s oltara njegov bogati životopis i povjerene mu dosadašnje službe.

U propovijedi je generalni vikar obraćajući se svim župljanima, i posebice novom župniku, ukazao na tri glavne zadaće župničke službe: službu naviještanja, službu posvećivanja i službu upravljanja. Nakon što je detaljno pojasnio značenje pojedine službe pozvao je župljane da budu potpora i pomoć novom župniku, napose u prvim mjesecima nakon preuzimanja župe.

Uslijedio je sam obred uvođenja u službu, tijekom kojeg je vlč. Vjekoslav ispovijedio Vjerovanje, položio svečanu župničku prisegu, te mu je iza obnove svećeničkih obećanja generalni vikar predao ključeve župne crkve, kao simbolički znak preuzimanja i upravljanja novom župničkom službom na Kantridi.

Nakon popričesne molitve gosp. Mario Nemetz je u ime ŽPEV-a zahvalio generalnom vikaru na predsjedanju dirljivim slavljem uvođenja u službu i također se prigodno spomenuo višegodišnjeg župnika don Ivana  Kordića i don Šime Zubovića, te zahvalio dragome Bogu na svemu što su salezijanci učinili u materijalnoj i duhovnoj obnovi župe. U ime svih župljana gosp. Nemetz je novom župniku izrazio dobrodošlicu otvorena srca i zaželio obilje božjeg blagoslova i zdravlja; da svoje nove župljane vodi i upravlja srcem dobrog pastira, bude otvoren za suradnju na čast Božju i dobro župe sv. Antuna Padovanskog na Kantridi.  

Svakako, valja pohvaliti i mješoviti župni zbor na čelu sa č. s. Krunom Samardžić koji je ugodnim sviranjem i pjesmom animirao i obogatio misno slavlje.

Na koncu euharistijskog slavlja, mons. Svažić, inače i sam rodom iz Gorskog kotara, točnije iz Brod Moravica, prisjetio se slavlja mlade mise vlč. Vjekoslava 2010. godine u njegovom rodnom Gerovu, tijekom kojega je mladomisniku Kovaču propovijedao, i slično ga ispratio u svećeničku službu, uz iskrene želje da bude sveti svećenik i dobar Kristov pastir novog povjerenog mu puka župe sv. Antuna na Kantridi.



Svečano uvođenje vlč. Vjekoslava Kovača u župničku službu na Kantridi
Svečano uvođenje vlč. Vjekoslava Kovača u župničku službu na Kantridi
Svečano uvođenje vlč. Vjekoslava Kovača u župničku službu na Kantridi
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi