Nalazite se u > Župni događaji

Sveta Pričest - istinska radost

Kako je sunce izvor topline i hrana za suncokret, tako je i euharistija nama kršćanima izvor i hrana za božanski život koji nam je Krist darovao u krštenju. Znamo da nam se u svetom kruhu, svetoj hostiji, sam Bog daje kao hrana, i da bez euharistije nema Crkve, kao što ni bez sunca nema suncokreta!
 


Sv. Augustin reče: "Za sebe si nas stvorio Bože i nemirno je naše srce dok se ne smiri u tebi!" Nemirno i prazno, i zato da ga Bog sobom ispuni, ono se mora raširiti. Odgađajući trenutak svoga darivanja, Bog povećava u nama želju za tim darom, naše se srce širi i tako postaje sposobno primiti samoga Boga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Do nedjeljnog euharistijskog susreta neka u svima nama još i više porastu svete želje za uskrslim Gospodinom i zajedništvom pri oltaru, a do toga trenutka radujemo se s ovogodišnjim prvopričesnicima i pratimo ih molitvom do svečanog trenutka kada će srcem i dušom uživati riječi psalma: "Kušajte i vidite kako je dobar Gospodin, blago čovjeku koji se njemu utječe!"
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sveta Pričest - istinska radost
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi